Turistička zajednica grada Solina, hotel President Solin i grad Solin, u okviru 5.Međunarodnog kongresa povijesnih gradova, koji će se održati od 26-29.ožujka 2019.godine u hotelu President Solin, će dodijeliti u tri kategorije međunarodnu kulturno turističku nagradu „Plautilla“ za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpetacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda.

Kategorije u kojima se nagrade dodijeljuju su:

1) NAJBOLJI KULTURNO TURISTIČKI PROIZVOD

Nagrada se dodjeljuje onim turističkim zajednicama/ustanovama/tvrtkama/obrtima itd. za najbolji turistički proizvod koji se odlikuje kvalitetnom i kreativnom intepretacijom kulturno povijesne baštine.

 

2) POVIJESNI GRAD/LOKALITET/USTANOVA

Nagrada se dodjeljuje onim gradovima/lokalitetima/ustanovama koji su se istaknuli značajnim aktivnostima zaštite i  obnove kulturno povijesne baštine.

 

3) NAJBOLJI KULTURNO TURISTIČKI ITINERER

Nagrada se dodjeljuje za itinerere koji na kvalitetan i interpretativan način prezentiraju kulturno povijesnu baštinu grada ili područja, a mogu se odnositi na jednodnevne izlete, sedmodnevne ili city break programe.

 

4) NAJBOLJI ZAVRŠNI RAD STUDENTA I MENTORA

Nagrada se temeljem ocjene recenzenata dodjeljuje za najbolji rad u domeni zaštite i prezentacije kulturne baštine.

 

INFO

Informacije o otvaranju prijava za nagrade kao i rokovi za prijave će biti objavljeni na web stranici kongresa.

Selekcija kandidata izvršiti će se sukladno uvjetima natječaja koji će biti objavljeni pri otvaranju procesa prijava , a nagrade će se dodijeliti za prva tri mjesta u svakoj kategoriji. Pravo prijave imaju sve pravne osobe (institucije/udruge/trgovačka društva/zaklade/turističke zajednice/obrti) iz RH i ostalih zemalja, a nagrada će se dodijeliti na završnoj svečanosti kongresa 28.ožujka 2019. s početkom u 19:00h u hotelu President Solin*****.