Turistička zajednica grada Solina

Turistička zajednica grada Solina je neprofitna organizacija čiji su članovi privatne i fizičke osobe iz turističke i srodnih industrija. Glavna zadaća turističke zajednice je razvoj i upravljanje destinacijom kroz kontinuirana ulaganja u lokalnu infrastrukturu, proizvode, događanja i zaštitu okoliša kroz partnerstvo s gradskom upravom, građanima i ostalim pružateljima usluga. Glavne aktivnosti turističke zajednice, osim gore navedenih, su usmjerene ka razvoju kulturnih, ekoloških i ekonomskih vrijednosti za lokalnu zajednicu, koje imaju za cilj razvoj destinacije i njezinu promidžbu na domaćem i međunarodnom turističkom tržištu.

www.solin-info.com

 

Hotel President Solin

Hotel President Solin***** smješten je u srcu Solina, koji je poznat po antičkim nalazištima i bogatoj mediteranskoj kulturi. Hotel President Solin***** smješten je u srcu Solina, koji je poznat po antičkim nalazištima i bogatoj mediteranskoj kulturi.

Hotel se nalazi samo nekoliko minuta od drevnog grada Splita i poznate Dioklecijanove palače, hotel modernog dizajna, velike udobnosti i prije svega iznimno i susretljivo osoblje učinit će Vaš boravak u hotelu President nezaboravnim.

www.hotelpresident.hr/solin/

Grad Solin

Od antičke Salone, nekad glavnog grada rimske provincije Dalmacije o čijoj veličini, blagostanju i raskoši svjedoče impozantne zidine s kulama, i vratima, forum s hramovima, amfiteatar, groblja sa salonitanskim mučenicima (Manastirine, Kapljuč, Marusinac) do vremena hrvatskih vladara, kada je Gospinim otokom kročila kraljica Jelena i krunidbe kralja Zvonimira u Šupljoj crkvi 1076. godine, Solin je uistinu grad spomenik…

www.solin-info.com