Turistička zajednica grada Solina, hotel President Solin i grad Solin, u okviru 4.Međunarodnog kongresa povijesnih gradova, koji će se održati od 20.-23.ožujka 2018.godine u hotelu President Solin, odlukom stručnog žirija dodjeljuju u tri kategorije međunarodnu kulturno turističku nagradu „Plautilla“ za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpetacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda.

 

Dobitnici nagrada su slijedeći:

1) NAJBOLJI KULTURNO TURISTIČKI PROIZVOD

Nagrada se dodjeljuje onim turističkim zajednicama/ustanovama/tvrtkama/obrtima itd. za najbolji turistički proizvod koji se odlikuje kvalitetnom i kreativnom intepretacijom kulturno povijesne baštine.

Plaketa sa zlatnim znakom: Turistička zajednica grada Koprivnice za kulturno turistički proizvod „Renesansni festival“

Plaketa sa srebrnim znakom: Turistička zajednica grada Splita za kulturno turistički proizvod „ Šotobraco Splitom“

Plaketa sa brončanim znakom: Turistička zajednica grada Sinja za kulturno turistički proizvod „Tradicijsko lončarstvo ručnog kola iz Potravlja“

 

2) POVIJESNI GRAD/ LOKALITET/USTANOVA

Nagrada se dodjeljuje onim gradovima/lokalitetima/ustanovama koji su se istaknuli značajnim aktivnostima zaštite i  obnove kulturno povijesne baštine.

Plaketa sa zlatnim znakom: Općina Klis za projekt „Revitalizacija kliške tvrđave“

Plaketa sa srebrnim znakom: Primorsko goranska županija za projekt „Kulturno turistička ruta Putovima Frankopana“

Plaketa sa brončanim znakom: Zavod za obnovu Dubrovnika za projekt „ Rekonstrukcija kneževa dvora“

 

3) NAJBOLJI  KULTURNO TURISTIČKI ITINERER

Nagrada se dodjeljuje za itinerere koji na kvalitetan i interpretativan način prezentiraju kulturno povijesnu baštinu grada ili područja, a mogu se odnositi na jednodnevne izlete, sedmodnevne ili city break programe.

Plaketa sa zlatnim znakom: Dreamtime d.o.o. za kulturno turistički itinerer „Vjenčanja u okrilju povijesne baštine“

Plaketa sa srebrnim znakom: Sovereign za kulturno turistički itinerer „Turistička tura – 7 dana obilaska blaga Dalmacije“

Plaketa sa brončanim znakom: Vibrant holidays za kulturno turistički itinerer „Turistička tura grada Dubrovnika“

Nagrada će se dodijeliti na završnoj svečanosti kongresa 22.ožujka 2018. s početkom u 19:00h u hotelu President Solin*****.