Turistička zajednica grada Solina, hotel President Solin i grad Solin, u okviru 7.Međunarodnog kongresa povijesnih gradova, koji će se održati od 19.-22.listopada 2021.godine u hotelu President Solin, odlukom stručnog žirija dodjeljuju u tri kategorije međunarodnu kulturno turističku nagradu „Plautilla“ za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpetacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda.

Dobitnici nagrada su slijedeći:

1) NAJBOLJI KULTURNO TURISTIČKI PROIZVOD
Nagrada se dodjeljuje onim turističkim zajednicama/ustanovama/tvrtkama/obrtima itd. za najbolji turistički proizvod koji se odlikuje kvalitetnom i kreativnom intepretacijom kulturno povijesne baštine.
Plaketa sa zlatnim znakom: Turistička zajednica grada Sinja za kulturno turistički proizvod „Predstava: Opsada
Sinja 1715“

 

2) POVIJESNI GRAD/ LOKALITET/USTANOVA
Nagrada se dodjeljuje onim gradovima/lokalitetima/ustanovama koji su se istaknuli značajnim aktivnostima zaštite i obnove kulturno povijesne baštine.
Plaketa sa zlatnim znakom: Muzej vučedolske kulture za projekt „Muzej vučedolske kulture“

 

3) NAJBOLJI KULTURNO TURISTIČKI ITINERER
Nagrada se dodjeljuje za itinerere koji na kvalitetan i interpretativan način prezentiraju kulturno povijesnu baštinu grada ili područja, a mogu se odnositi na jednodnevne izlete, sedmodnevne ili city break programe.
Plaketa sa zlatnim znakom: Aurora Colapis d.o.o. za kulturno turistički itinerer „ Žitna lađa“

Nagrada će se dodijeliti na završnoj svečanosti kongresa 21.listopada 2021. s početkom u 19:00h u hotelu President Solin*****.