Glavina Jurica

Glavina Jurica

Glavina Jurica

    Rođen 1978. godine u Splitu. Po završetku jezične gimnazije školovanje nastavlja na Ekonomskom fakultetu pri Sveučilištu u Splitu, smjer management u turizmu. Radno iskustvo započinje 1993. godine kao turistički pratitelj i animator. Nastavlja kao voditelj animacijskog tima, a kasnije i kao edukator engleskog jezika za niže uzraste u ljetnim kampovima za djecu diljem Hrvatske obale. Krajem devedesetih pokreće poslovanje tvrtke Eklata i preuzima mjesto voditelja škole stranih jezika i direktora ljetnog kampa/škole. 2001. formira putničku agenciju Eklata te preuzima mjesto voditelja i direktora koje zadržava do danas.

    Pohađao je brojne seminare i edukacije vezane uz poslovanje turističkih agencija, a u Udruzi hrvatskih putničkih agencija aktivno djeluje kao član Upravnog odbora i voditelj klastera specijalista dječjeg i omladinskog turizma od 2011. godine.

    Član je Vijeća udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Gospodarskog vijeća Županijske komore Split i vijećnik Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije.